Roefs, Keurslager

Ook dit jaar hebben we een mooi BBQ-assortiment in onze toonbank liggen. Hieronder een selectie. Andere wensen? Vraag het ons gerust, we denken graag mee!

BBQ pakket ‘Voor echte mannen’

Vlees, vlees en nog eens vlees. Barbecueën voor de echte vleesliefhebber!

  • Mega burger
  • Karbonade XL met handvat
  • Barbecueworst
  • Rib-eye speer

€ 10,95 per persoon

BBQ pakket ‘Populair’

Ook de kinderen kunnen lekker mee eten met dit fijne pakketje!

  • Hamburger
  • Satestok
  • Speklap gekruid
  • Barbecueworst

€ 5,50 per persoon

BBQ pakket ‘Royale’

Voor de levensgenieters die van echte luxe houden!

  • Biefhaas
  • Varkenshaasspies
  • Kipfilet greek passion
  • Lamskotelet

€ 8,50 per persoon

BBQ pakket ‘Speciaal’

Een regelrechte hit voor ieder barbecuefeest!

  • Kipspies
  • Steak Brasil
  • Filetlapje gemarineerd
  • Kalkoenhaas (Florence)

€ 6,95 per persoon

Spiesen

  • Carpacciospies
  • Varkenshaasspies
  • Scampispies
  • Zigeunerspies
  • Kipspies

€ 9,90 per persoon

Pakket ‘Compleet’

Minimaal 2 dagen van te voren bestellen

  • Huzarensalade
  • Aardappelsalade
  • Macaronisalade
  • Fruitsalade
  • 2x rauwkost
  • 2x Koude saus
  • Satesaus
  • Kruidenboter uit eigen keuken
  • Stokbrood

€ 7,90 per persoon

Party BBQ compleet

Voor uw buurtfeest of vereniging, vanaf 25 personen! 4 Stuks vlees per persoon.

  • Speklap gekruid
  • Barbecueworst
  • Souvlakie steak
  • Varkenssate
  • Kipspies
  • Hamburger
  • Aardappelsalade
  • 2 Soorten rauwkost
  • Macaronisalade
  • Knoflooksaus
  • Cocktailsaus
  • Salsa saus
  • Kruidenboter
  • Stokbrood

€ 11,50 per persoon

Diversen

Huur porseleinen bord en bestek, schoon retour.
€ 0,75

Bestek per persoon van stevige kwaliteit (plastic mes, vork, lepel, bord en servet).
€ 0,80

Bij aankoop van barbecuevlees kunt u een barbecue gratis in bruikleen krijgen. Voor het gebruik van gas betaalt u € 10,00. Dit is exclusief ophalen. Indien de barbecue vuil retour komt brengen wij € 25,00 in rekening. Bij onjuist gebruik van ons apparatuur zijn wij niet aansprakelijk voor de gevolgen.

Bezorgen is geen probleem. Bezorgen en ophalen € 15,- in Stramproy, daarbuiten in overleg. Bestel tijdig en reserveer op tijd.

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Roefs, Keurslager

Kerkplein 33b
6039GH Stramproy
0495561277

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten